Bătălia cărților

Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa e gazdă primitoare, dar și organizator, pe municipiu, al Concursului naţional de lectură „Bătălia cărţilor”, din 2014 încoace. Concursul e inițiat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

Finala se desfăşurat întotdeauna pe două categorii de vârstă, copii (11-13 ani) şi adolescenţi (14-18 ani), cu concurenţi de la şcolile gimnaziale şi liceele din municipiul Topliţa.

Fiecare concurent trebuie să citească 10 cărţi incluse în concurs în intervalul aprilie-septembrie, carte care e înscrisă în caietul de lectură, care s-a punctat şi în fişa de lectură în care şi-au notat impresiile. Finaliştii ven la dezbaterea finală cu susţinători, colegi de clasă, prieteni, părinţi, profesori etc.

Dezbaterea finală se desfăşoară sub genericul „Convinge-mă să citesc!”. Finaliştii trebuie să prezinte într-un timp scurt, argumentat, frumos şi convingător cartea preferată şi să răspundă cel mai bine la întrebările juriului, care nu sunt puţine şi nici uşoare.

Prezentăm și ceilalți câștigători din concursul ”Bătălia Cărților” din 22.11.2017:

– secțiunea copii :- premiul II – Ureche Denisa Maria – Lic. teoretic ”O.C. Tăslăuanu”
– premiul III – Runcan Raluca Cristina – Lic.teoretric ”O.C. Tăslăuanu”
– secțiunea adolescenți: – premiul II – Zbanca Lia Teodora -Lic.teoretic ”O.C.Tăslăuanu”
– premiul III – Iordăchiță Adela – Șc. gim. ”Sf. Ilie”

Galerie foto