Evenimente festive din an

Cu ocazia diverselor evenimente naţionale şi internationațe biblioteca organizează activităţi culturale în scopul conştientizării de către populaţie a importanţei acestora. Acţiunile culturale pe care le desfăşurăm sunt concursuri, prezentări, întâlniri cu autorii, expoziţii de carte, forografie sau de documente. Aceste momente culturale pe care le marchează biblioiteca an de an sunt Ziua Unirii, Ziua Naţională, Ziua Culturii Naţionale, Ziua Limbii Române, 1 Iunie, Ziua Pământului, Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua presedinţilor americani, ş.a.m.d. La bibliotecă se au in vedere şi ZILE ANIVERSARE ALE UNOR SCRIITORI, CAM 7 PE AN. De Ziua Pământului organizăm activităţi cu copiii ca: Să reciclăm hârtia, iar cu ocazia zilei de 1 iunie, an de an, am organizat un teatru de păpuşi cu elevii de pedagogic ( Colegiul Național M. Eminescu).

În data de 24 Ianuarie 2018 biblioteca a organizat un eveniment dedicat unirii principatelor române de la 1858. Acest eveniment a fost pus și sub semnul centenarului.
Au fost prezentate publicului prezent câteva lucrări despre personalitățile vremii, despre evenimente precursoare unirii, despre acțiunile politice care au fost intreprinse, pentru încăunarea unui singur domn pentru ambele principate, precum și măsurile luate de domnitorul Ioan Cuza pentru stabilirea juridică, economică și educațională.
Au vorbit: Prof. Dr. Lază Costel Cristian, Prod. Ilie Sandru, Prof Drd. Fărcaș, precum și două reprezentate ale elevilor de la două licee din localitate.

În data de 15 01 2018, biblioteca a organizat în parteneriat cu centrul cultural Toplița o manifestare care a aniversat ziua marelui poet Mihai Eminescu și totodată ziua culturii. Au fost recitate poezii din marele poet de către elevii ai școlilor din localitate, s-au făcut prezentări despre opera poetului Mihai Eminescu și a fost lansată cartea Lada de zestre a ascoiației Flori Toplițene. Un recital deosebit a reprezentat apogeul activității când soliștii de la centrul cultural Toplița ne-au încântat cu piese muzica pe versurile poetului aniversat.