Lansare de carte și Dezbatere „7 ani in Occident”

Acesta lansare de carte urmeaza sa aiba loc.

Lansare de carte și Dezbatere

 

La 30 de ani de la Revoluția din 1989, Biblioteca Municipală George Sbârcea Toplița, împreună cu mai mulți membri din comunitate, printre care Eugen Hirișcău, Sever Hirișcău și Lazăr Costel Cristian, vă invită la o dezbatere despre ce a însemnat acest moment istoric și ce ne-a adus acesta în viața prezentă.
În paralel, va avea loc și lansarea de carte a lui Mihai Neamțu „7 ani în occident”.
Locația evenimentului: Casa de Cultură a municipiului Toplița

La final nu va lipsi o sesiune de autografe cu marele istoric și teolog, Mihail Neamțu.

Vă invităm să profitați de o asemenea ocazie să ne fiți alături la importanta dezbatere.

 

 

7 ANI ÎN OCCIDENT dezvăluie experiențele culturale ale studentului Mihai Neamțu, format după Revoluția din 1989. 

 

Geografia insulară — Londra, Durham, Essex — se suprapune peste căutările febrile ale scriitorului. Ce cărți și locuri i-au schimbat viața? Cum a trăit evenimente politice precum Războiul din Irak? Care autori, mentori sau dascăli i-au șlefuit convingerile? Ce personalități — de la Constantin cel Mare până la Winston Churchill — au marcat destinul Europei? 

 

Cum s-a integrat un olimpic la filozofie într-o lume străină de năravurile comuniste și moravurile balcanice? Ce-a căutat și ce-a aflat tânărul transilvănean în chiar inima civilizației anglo-americane? 

 

„Jurnal britanic“ este primul caiet dintr-o serie lungă de însemnări intime. Autorul face, în premieră, mărturisiri personale și tatonări imprevizibile. Conversațiile lui Mihai Neamțu cu artiști, filozofi, savanți sau călugări scot la iveală o sensibilitate dostoievskiană, atinsă deopotrivă de patriotism, fior mistic și melancolie.

RECOMANDĂRI

 

Repatriat fără regrete, Mihai Neamțu știe să scrie „în sufletului omului” (cum spunea Platon), iar nu „pe apă”. Iată un surprinzător „Jurnal britanic” care scoate la iveală nu doar inteligența briliantă a autorului, ci și neliniștile unui suflet viu! Tânăra generație caută astăzi modele și, stăruind, va găsi în paginile acestei cărți rețeta formării intelectuale. În plină ascensiune a materialismului, iată un manual de rezistență spir- ituală care include îndemnuri, confesiuni, meditații, pagini exegetice și fragmente motivaționale. Situate la răscrucea dintre Orientul creștin și Occidentul sec- ularizat, reflecțiile lui Mihai Neamțu debordează prin înălțime și profunzime. Într-un veac plin de apostazii, iată o mărturisire curajoasă!

P.S. IGNATIE, Episcopul Hușilor

 

…Mihai Neamțu e un ins cu abnegație atipică. E în alura lui un ștaif de spilcuire care contrazice tiparul obișnuit al credinciosului creștin. Expansiv pînă la pragul lim- buției, nu are timidități menite a-i turna plumb în vine și, în genere, nu are complexe din cauza vreunei lacune culturale. Culant și protocolar cum este, un post de manager la o multinațională i-ar fi venit mănușă…

Sorin LAVRIC, România literară

Leave a Reply