PECT- PUNCT ETNOGRAFIC CULTURAL TOPLIȚEAN

Este vorba de un proiect de dezvoltare a memoriei locale.
Proiectul presupune colectarea de fotografii vechi ale locuitorilor Țopliței, alese din două perioade distincte.
Intră în proiect orice fotografii, atât timp cât persoana care le doneaza (în format electronic) a locuit o vreme în acest oraș.
Prima perioadă pe care o avem în vedere este 1900 în 1950, iar alta din 1950 până în 1989.
Cine dorește să contribuie trebuie să fotografieze sau scaneze în medie 10 fotografii vechi din arhiva personală, după care le va trimite pe mail la bibliotecatoplita@yahoo.com, dar, acum exista si posibilitatea de a veni la bibliotecă pentru scanarea fotografiilor.
Tematicile în care se vor înscrie fotografiile trebuie să fie următoarele: costum popular, familie, eveniment din viață, ocupații, drum spre casă, recreere, comunitate, scene domestice (care să indice folosirea obiectelor, mobilierului sau aparaturii din casă). Toate fotografiile vor fi încărcate pe un site care va fi special creat pentru acest proiect. Ulterior fotografiile vor fi prezente într-un album foto special al proiectului, realizat pe hârtie.

Toate fotografiile trebuie să fie însoțite de numele donatorului si, acolo unde se cunosc, se vor indica niște date despre ipostaza reprezentată în imagine (data, loc, persoane).

Vă rugăm veniti cu fotografiile la biblioteca pentru a fi scanate cu mare atenție, pentru ca documentul electronic să corespundă din punct de vedere calitativ cu minimele standarde ale clarității.

La final de proiect fotografiile vor necesita o printare în album în mărimea de cca 85-100 mm.

Termen 30 iulie 2020
Adresa mail : bibliotecatoplita@yahoo.com

Participă printre primii 200 și vei putea putea câștiga un tricou personalizat cu localitatea ta, în plus, vei fi între cei care vor avea un exemplar gratuit din albumul „Memoria Topliței” .
Alte informații în legătură cu proiectul: 0748261016
Sursa: Biblioteca Municipală George Sbârcea Toplița